Neteja a centres sanitaris

Catalunya va ser una de les primeres comunitats autònomes a començar a vacunar els treballadors sanitaris i, com moltes altres comunitats autònomes, no van complir exactament amb l’acord del Ministeri de Sanitat tal com indicava, que va establir que els usuaris i el personal de les residències de ancians han de vacunar-se primer.

Quan es va tenir constància que portar dosis a les llars de gent gran era més complicat, l’opció de salut pública es va iniciar alhora a hospitals i centres d’atenció primària.

Des que va arribar la primera dosi de Pfizer/BioNTech el 28 de desembre del 2020, Catalunya ha administrat la primera de dues injeccions gairebé la totalitat de persones.

Aquesta estratègia va portar a alguns hospitals importants, com la Vall d’Hebron i Sant Pau a Barcelona, ​​o Arnau de Vilanova a Lleida, on una gran part de la plantilla va rebre ràpidament la primera dosi de la vacuna, amb independència que fossin o no assistencials, i no van cobrir inicialment tot el de primera línia. A més, quan la dosi van anar arribant al centre, la falta d’un acord més específic va provocar certs desequilibris. Per exemple, una font sanitària de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí va assenyalar que hi va haver al seu moment algunes queixes perquè el personal administratiu que no tenia contacte amb el COVID-19 va ser vacunat abans que els metges i les infermeres més exposats.

Sobre aquests casos, des de Salut Pública al·leguen que, més enllà de les directrius, els equips de vacunació i les unitats de prevenció de riscos de cada hospital tenen autonomia per adaptar l’operatiu a la seva realitat. El mateix Argimon ho va donar a entendre a la seva carta: “Som conscients que cal treballar en base a diferents casuístiques”.

Dit tot això, avui, desembre del 2021, podem assegurar que gràcies als serveis sanitaris i de neteja dels Hospitals, de tot el seu personal en conjunt, que és completament segur venir avui a l’hospital, és millor anar-hi avui que demà. La dificultat respiratòria pot ser causada pel coronavirus o qualsevol altre bacteri, per la qual cosa és més segur és diagnosticar-ho per determinar si cal tractament. Si tots seguim les mesures de seguretat, fem servir màscares, ens rentem les mans i mantenim la distància indicada, aleshores l’hospital és un lloc segur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tens dubtes? T’interessa el servei? Demana pressupost sense compromís o si ho prefereixes, deixa el teu telèfon i nosaltres et telefonem si desitges ampliar aquesta informació:

Vols que et truquem?

Introdueix les teves dades i nosaltres et trucarem per resoldre tots els dubtes que tinguis.